Általános tippek költözés előtt

Sok mindenre kell gondolni a költözés előtt. Van, ami természetszerűleg mindenkinek eszébe jut és van, ami nem. Nézzünk néhány érdekességet!

Kevesen gondolnak arra, hogy jó előre megszervezzék a lapkiadók tájékoztatását annak érdekében, hogy az előfizetett újságok idejében megérkezzenek a pontos címre.

De már jó előre érdemes elintézni a lakcímváltozást valamennyi érintett hivatalban is (lakcímkártya, bank, biztosítás, stb.) és a szolgáltatók esetében is.

A biztosítások esetében is érdemes átjelenteni a címet, illetve új biztosítást kötni.

A költözés során általában megválunk néhány elhasználódott, évek alatt felhalmozódott kacattól, ezért érdemes figyelni a lomtalanításokat, használni a szelektív hulladékgyűjtés céljából kihelyezett konténereket! Külföldön élők, albérletben lakók tudják, hogy a szerződésben foglaltak szerint kötelesség lehet az ingatlan kitakarítása, tisztasági festése. Erről se feledkezzen meg időben gondoskodni! Bár, költöztető cégünk ebben is segítségére lehet.

A költözés napján, az új helyen cserélje ki a csengőn, a postaládán és az ajtón is a névtábláját. Készítsen össze egy olyan dobozt, amiben azok a legszükségesebb dolgok vannak, amikre biztosan szüksége lesz a költözési utáni első órákban vagy a költözés közben! Például: alapvető tisztítószerek, tisztálkodó szerek, törülköző, gyógyszerek, egy váltás ruha, elemózsiás csomag, stb. Ha helyet és csomagolóanyagot szeretne spórolni, csavarja törülközőkbe és konyharuhákba a törékeny tárgyakat.

Kicsomagolás után, általában úgyis minden megy a mosógépbe. Ne felejtsük el kikötni és lekapcsolni a gépeket vagy leszerelni a csillárt!

Elsősorban hölgyek számára ajánljuk, készítsenek fotókat az elektromos eszközök kábelezéséről, hogy ne kelljen órákig szenvedni az újrakábelezéssel.

Érdemes az időjárást is belekalkulálni a költözésbe. Ma már számos online előrejelzést nézhetünk meg, akár egész Európára.