Hogyan lehet pénzt megtakarítani a költözés során?

Hogyan lehet pénzt megtakarítani a költözés során?

A költözés során mindenkinek nagyon sok dologra kell figyelnie. Nem véletlen, hogy a költözés főparancsnokai legtöbbször hölgyek. Nekik a sokfelé figyelés valahogy jobban megy. Természetesen, a legtöbb figyelmet általában az ár kapja, ami felkészüléssel, szervezett folyamatokkal és megfelelő előkészülettel jelentősen csökkenthető.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy csökkenjen az ár? Íme, néhány ötlet:

 1. A költöztetés megkezdése előtt célszerű helyet foglalni a teherautónak a lehető legközelebb a lakáshoz/házhoz, hogy minél közelebbről lehessen a rakodást végezni.
 2. A lakásban/házban – ha megoldhatót – ne tartózkodjanak felesleges személyek (gyerekek, szomszédok, háziállatok), mert akadályozhatják, lassíthatják a munkát, vagy balesetet okozhatnak.
 3. Ha a csomagolást saját maga intézi, akkor bútorait, használati tárgyait időben csomagolja be, hogy a költöztetőnek csak az elszállítással kelljen foglalkozni.
 4. A ruhaneműket célszerű erős zsákokba rakni, háromnegyed részig tölteni és a száját megkötni, így egyszerre akár több zsák is szállítható.
 5. Bizonyos bútorok szállítása könnyebb, gyorsabb, ha lapra szerelten történik.
 6. Készpénzt, karórát, bank- és hitelkártyákat, illetve ékszereket ne csomagoljunk be, tartsuk magunknál vagy biztos helyen.
 7. Tegye szabaddá a szállítás teljes útvonalát (távolítsa el az útból a virágokat, a szőnyegeket és egyéb holmikat)!
 8. Ne pakoljon a nagyobb bútorok elé, mert általában azokkal kezdik a költöztetést!
 9. Jelölje meg, hogy mi az, ami marad.
 10. Minél nehezebb tartalommal (könyv, dokumentum) tölti meg a dobozokat, annál kisebb méretű dobozokat használjon, így gyorsabb a mozgathatóságuk.
 11. Az utcán történő fel-, lepakolásnál célszerű valakinek a családból, ismerősi körből jelen lenni, így elkerülhető az idegenek által okozott lopáskár. Ha ez nincs, az állandó figyelem lassíthatja a költözést.