Külföldre költöznél?

Ha az ember külföldre költözik, a legtöbb dolog megegyezik a belföldi költözés metodikájával. Ám, hatványozottan fontos a tervezés és a csomagolás.

Nem mindegy, hogy biztos helyre, biztos állással, biztos háttérrel költözünk, vagy csak szerencsét próbálunk. Új élet reményében kiköltözők számára célszerű kizárólag azokat használati tárgyakat és holmikat elcsomagolni, melyekre valóban szüksége van, illetve az adott tárgy nélkülözhetetlen. Természetesen, ez nem azt jelenti, hogy a költözés során nem csomagolhatjuk el kedvenc kispárnánkat, ám rendkívül fontos meghúzni a határt és elválasztani a hasznos, illetve haszontalan tárgyak halmazát.

Ha külföldi költözésre adjuk a fejünket, az általában lakásbérlést jelent, ezért jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy új otthonunk milyen felszereltségű. Van-e mosógép, mikró, tévé? Illetve, hogy a lakásban lévő használati eszközök, dolgok megfelelnek-e az igényeinknek. Ennek fényében sokkal könnyebben tudjuk mérlegelni, hogy új otthonunkba a régiből kívánjuk elszállíttatni a hiányzó darabokat, vagy már ott szerezzük be őket, ami nem a költöztetés során jelent többletköltséget.

A saját tárgyak között is érdemes először nagy szortírozást végezni. Vegyük ki, ami biztosan nem kell. Ezt követően a fennmaradó tárgyak közül válogassuk ki azokat, melyekre valóban szükségünk van. Ha ez nehézséget jelent készítsünk egy listát és vegyük át tételesen a felsoroltakat, míg egy már reális mennyiséghez nem jutunk.