Mire figyeljünk, hogy semmi ne sérüljön meg?

Mire figyeljünk, hogy semmi ne sérüljön meg?

Bár költöztető cégünk kollégái minden esetben figyelmet fordítanak a tárgyak állagmegóvására és a sérülésmentesség biztosítására, ha nem mi végezzük a csomagolást sok esetben előfordul – a legjobb jó szándék ellenére is -, hogy a szakértelem hiányából adódóan károk keletkeznek. Akár olyanok, amelyekről a költöztetőnek tudomása sincs.

Ennek elkerülése érdekében tartson be néhány alapvető szabályt:

  1. Mindig a tehernek megfelelő csomagoló eszközt (dobozt, zsákot, ládát vagy táskát) használjon!
  2. A csomagokat zárja le, a dobozokat ragassza le, a zsákokat kösse össze, a táskákat csukja be! Zsákok közül csak a legvastagabbakat használja!
  3. A csomagolásra mindig írja rá a tartalmat és azt is, ha a csomagban lévő dolog törékeny, folyékony vagy érzékeny a terhelésre! Így csökkenthető a nem kívánt káresemények valószínűsége.
  4. A költöztetés előtt minden különleges kezelést igénylő csomagra, bútorra, ingóságra hívja a költöztető figyelmét.
  5. A dobozokat érdemes teljesen telepakolni, hogy egymásra helyezésük során elkerülhető legyen az alsó kartondobozok behorpadása.
  6. Növény szállításakor a költöztetés előtti napon mellőzendő a locsolás, mert a virágföldből kifolyó víz eláztathatja a többi csomagot vagy beszennyezi a házat/lakást.
  7. Téli szállítás esetén a növényeket is óvni kell, akár csomagolással is a hidegtől, a széltől!
  8. A mosó- és mosogatógépből engedje ki a vizet! A hűtőt érdemes kiüríteni és leolvasztani, mert a szállítás során kifolyó víz eláztathatja a csomagokat, a házat/lakást.
  9. Tegye szabaddá a szállítás útvonalát (távolítsa el az útból a virágokat, a szőnyegeket és egyéb holmikat! Támassza ki vagy szerelje le az ajtókat, ha úgy látja, ez könnyíti a költözést.
  10. A szekrények nyitható részeit, ajtókat, fiókokat, lenyíló ajtókat általában célszerű leragasztani, érdemes azonban ügyelni arra, hogy bizonyos ragasztószalagok nehezen eltávolíthatók és az erős tapadó felület miatt a bútor fényezését megsérthetik.